Menu Sluiten

Auteur

Na jaren voorbereiding is in 2020 het boek met de titel: ’Wanhopig Geluk’ verschenen. Het is zowel een kennisdocument als een autobiografisch verhaal. Het gaat over mensen zoals jij en ik die op zoek zijn. Op zoek naar geluk, een zinvol bestaan of om een beter, vollediger mens te worden. Het verhaal gaat over mijn zoektocht, waarbij ik terecht kwam in een leefgemeenschap die ik zelf mee had opgericht. De gemeenschap veranderde langzaam in een sekte. In het boek beschrijf ik het hele proces. De kennismaking met elkaar, het wonen daar en hoe mijn leven verder verliep.

Het boek bestaat uit drie delen
Het eerste deel gaat over mij en ons gezin. Ik heb hier verhalend de beïnvloedingstechnieken doorheen geweven die bij ons gebruikt werden.
Het tweede deel gaat over cliënten met wie ik gewerkt heb na mijn studie maatschappelijk werk. Hier wordt mijn methode, mijn manier van werken duidelijk. Om de problematiek te verhelderen heb ik een stukje theorie bijgevoegd.
Het derde deel gaat over een destructieve relatie.

Ik wil laten zien dat overspoelende beïnvloeding ook in het gewone leven plaatsvindt en dat de problematiek die eruit voortkomt geen ver van je bed show is. Het kan ons allemaal overkomen.
Mensen die indoctrinatie meegemaakt hebben, kunnen daar in hun verdere leven veel last van hebben. De problemen die daaruit voortkomen worden vaak onderschat of niet gezien. Om weer een mooi en zinvol leven op te bouwen heb je kennis en inzicht nodig.

Als je geïnteresseerd bent en meer wilt weten kun je het boek bij mij bestellen via het contactformulier.

Prijs

Bekijk ook: Anna Jooss in de media

Enkele lezersreacties:

‘Het boek houdt het midden tussen een spannende roman en een interessante verhandeling vanuit psychologische optiek over het fenomeen  ”sekte”.

“Je beschrijft heel duidelijk de grote diversiteit van problemen waar mensen tegenaan lopen nadat ze uit de sekte komen. Ik denk dat het jouw grote kracht is dat je mensen hun gevoel van eigenwaarde terug kunt geven”.